Pijl

Aanbod > Ondernemen in Holenkwartier

KLOPPEND HART VAN HOLENKWARTIER

Het voormalige jaren ’60 gedeelte van de Philipsfabriek met bijbehorend ketelhuis vormt het kloppend hart van het Holenkwartier, waarin 5.000 m2 commerciële ruimte ontwikkeld wordt. Hier vind je straks bijvoorbeeld een restaurant, lunchroom of misschien wel een kookstudio. Maar ook een fijn terras, een baristobar of een yogastudio. Het is een plek waar bewoners en bezoekers uit Hoorn elkaar ontmoeten, werken en ontspannen.

Terra Marique wil in het Holenkwartier tijdloze en onderscheidende voorzieningen realiseren, die aanvullend zijn op de voorzieningen in het centrum van Hoorn. Tevens dient het een regionale trekpleister te zijn voor het verzorgingsgebied, dat reikt tot zo’n 15 à 20 minuten per e-bike. Het is een mooie mix van verrassing en ontspanning. Afgewisseld met voorzieningen die je graag bij de hand wilt hebben. Zoals een latte macchiato, een gezonde lunch of een fietsenmaker. Het is om de hoek en laagdrempelig. Er is altijd wat te doen, zowel in het weekend als op een doordeweekse dag. En je ontdekt er steeds weer iets nieuws. Iedereen die zijn zinnen wil laten prikkelen, is welkom.

Commerciële functies:

De commerciële ruimtes zijn inmiddels conceptueel ontwikkeld door First Mate Consultancy & Concepts. Zij zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling van bedrijfsconcepten en adviseren en begeleiden organisaties die actief zijn in of verbonden zijn aan de horeca, foodservice en leisurebranche op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Daarnaast verzorgen zij de matchmaking van ontwikkelde concepten met de best passende exploitanten. First Mate heeft de conceptontwikkeling verzorgd voor de commerciële functies.
Dit concept bestaat uit de realisatie van:

HORECA

De horecaconcepten zijn circulair en staan in het teken van lokale producten, zo weinig mogelijk verspilling en vervuiling en het hergebruiken van reststoffen. De beoogde concepten zijn:

  • een all-day concept (400 m²)
  • een haute-frituur (150 m²)
  • een blurring concept (fietsen & koffie) (200 m²)
  • een stadsbrouwerij met proeflokaal en slijter (250 m²)

HOTEL

Het hotel in Holenkwartier is een circulair hotel met 19 kamers van maximaal 30 m² en 1 groepsaccommodatie van maximaal 230 m² met flexibele wanden, die de mogelijkheid biedt tot 7 flexibele kamers van 30 m². Het hotelconcept wordt gebaseerd op de behoefte van de beoogde doelgroepen aan een gezonde levensstijl. Dit uit zich onder andere in ontspanningsfaciliteiten, zoals een mindfullness ruimte en/of juicebar. Samenwerking met het Healthy Lifestyle Center is wenselijk.

HEALTHY LIFESTYLE CENTER

Het Healthy Lifestyle Center heeft een dragende functie voor de overige commerciële  functies. In dit centrum zijn alle faciliteiten aanwezig om een gezonde geest en gezond lichaam te krijgen en te behouden. Zo huisvest het onder andere een boutique fitness, een yogaruimte, een diëtist, fysiotherapie en overige functies die zich richten op de fysieke en mentale gezondheid van de mens. Geschikt voor 1 of meerdere ondernemers.

RETAIL

Binnen het Holenkwartier zijn meerdere retailfuncties voorzien, waarbij circulariteit en innovatie centraal staan. Een vintage second-hand store, een Clicks & Bricks en een Bikes & Beans zijn o.a. passende conceptrichtingen voor de invulling van de retaillocaties binnen het Holenkwartier. De toekomstbestendigheid van deze concepten ligt opgesloten in de combinatie van offline en online shoppen.

OVERIG: 1.100 M² COMMERCIËLE RUIMTE

De maximaal in te vullen commerciële vierkante meters binnen het Holenkwartier bedragen 5.000 m². Hiervan is nog circa 1.100 m² beschikbaar voor marktinitiatieven, die passen binnen de gestelde kaders van het bestemmingsplan. De verdeling is:

  • Horeca: 100 m²
  • Detailhandel: 25 m²
  • Kleinschalige bedrijvigheid en/of leisure: 975 m²

Onder kleinschalige bedrijvigheid kan onder andere worden verstaan een bedrijfsruimte voor een start-up of een scale-up, een ontwerpbureau, een fotografiestudio, een kunstgalerie, een schilderatelier, een werkplaats voor houtbewerking, een training-, coaching- of opleidingsruimte of een kinderopvang. Onder de mogelijke leisure invulling vallen concepten die activiteiten aanbieden tegen betaling, die invulling geven aan de vrijetijdsbesteding van de bewoners en bezoekers binnen het verzorgingsgebied. Bovenstaande voorbeelden van invullingen zijn willekeurig en dienen als richting en inspiratie. Ondernemers worden uitgenodigd om zelf met ideeën te komen en dienen de economische haalbaarheid van hun plannen zelfstandig te toetsen en aan te tonen.

Informatiebijeenkomst

Inmiddels hebben de informatiebijeenkomsten over het ondernemen in Holenkwartier succesvol plaatsgevonden op 9 december 2020 en 10 februari 2021. Hieruit is gebleken dat er veel interesse is om te ondernemen op deze unieke locatie. Heb je deze informatiebijeenkomst gemist? En wil jij ook graag ondernemen in het Holenkwartier?

Schrijf je dan in via onderstaand formulier en ontvang vrijblijvend het informatiedocument.

Heb je een vraag met betrekking tot het ondernemen in Holenkwartier? Neem dan contact op met First Mate Consultancy & Concepts via: ondernemeninhetholenkwartier@firstmate.nl

Werving & selectieprocedure

Voor de nadere uitwerking en exploitatie van de commerciële functies is First Mate, in opdracht van Terra Marique, op zoek naar passende ondernemers, bedrijven en/of samenwerkingsverbanden. Met het doorlopen van een zorgvuldig proces verwachten wij deze te kunnen selecteren en contracteren.

Indien je interesse hebt in de exploitatie van één of meerdere commerciële functies, dan kan je deze kenbaar maken door het registratieformulier in te vullen en jouw voorkeuren te selecteren. First Mate neemt vervolgens contact met je op om de procedure te bespreken. Tussentijds houden we je op de hoogte via onze digitale nieuwsbrief. Via First Mate ontvang je de relevante informatiedocumenten per commerciële functie waar jouw interesse naar uitgaat.

Vragen?

Indien je vragen hebt, kun je contact opnemen met Michiel van Noort van First Mate via ondernemeninhetholenkwartier@firstmate.nl of via telefoonnummer 035 –  631 75 82.

  • Dit formulier verzamelt uw naam, bedrijfsnaam, telefoonnummer en e-mail en inhoud, zodat wij de reacties die geplaatst worden op onze website kunnen opvolgen. Voor meer informatie check onze privacy verklaring, met daarin alle informatie over hoe en waarom we uw gegevens bewaren.
Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2