Pijl

LOCATIE

Binnen de ring van Hoorn en op fietsafstand van het centrum en NS-station wordt een nieuwe en verrassende woonwijk ontwikkeld. We gaan bouwen op het terrein van de oude Philipsfabriek. Enkele fabriekshallen blijven behouden en krijgen een nieuwe bestemming. Daaromheen worden een aantal nieuwe pareltjes toegevoegd die perfect aansluiten bij het eigenzinnige en industriële karakter van de locatie. Zo ontstaat er een wijk die door een combinatie van woningen, bedrijven en voorzieningen een echte toegevoegde waarde is voor Hoorn.

OUDE PHILIPSFABRIEK

De oude Philipsfabriek is een begrip in Hoorn. Jarenlang maakten honderden inwoners van de stad dagelijks hun gang naar dit terrein. Het is zo’n plek in Hoorn waar er maar weinig van zijn. Het industriële verleden gaat gelukkig niet verloren, maar leeft verder in de nieuwe wijk die er komt. Enerzijds een wijk met een rauw randje, maar tegelijkertijd ook een plek die groen en comfortabel oogt. Kortom: écht een locatie die het waard is om opnieuw ontdekt te worden.

VOORZIENINGEN

Het diverse aanbod aan voorzieningen en activiteiten maakt wonen in het Holenkwartier nóg aantrekkelijker. Zo vind je in de directe omgeving een aantal scholen en kun je voor je dagelijkse boodschappen terecht bij de Lidl. Het centrum van Hoorn, met een veelzijdig winkelaanbod, is op fietsafstand. Ben je een sporter? Dan kun je terecht bij Zwembad de Waterhoorn, Tennisvereniging Hoorn, Sportcentrum Hoorn of de voetbalvelden van Always Forward SV. De sfeer in het Holenkwartier is relaxt. Dat maakt de wijk een ideale plek om comfortabel te wonen, prettig te werken en mensen te ontmoeten.

NABIJ CENTRUM EN MARKERMEER

Vanuit het Holenkwartier loop of fiets je zo naar het centrum van Hoorn. Hier vind je niet alleen een divers aanbod aan winkels, maar ook sfeervolle terrasjes en karakteristieke gevelpanden uit de Gouden Eeuw. Even verderop bevindt zich de haven met zijn historische gebouwen uit het VOC-tijdperk. Vanuit de jachthaven kun je met je boot of surfboard het Markermeer op. Doe je het liever rustiger aan? Vanuit de haven loop je langs het water zo naar het Julianapark waar je een prachtig uitzicht hebt over het water, de haven en het centrum.

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2