De eerste werkzaamheden op locatie zichtbaar!

Geplaatst op

We zijn begonnen met de eerste werkzaamheden voor fase 1 in Holenkwartier, aan de kant van Sauna Suomi aan de Holenweg. Momenteel wordt hier een zandpakket van uiteindelijk 1,5 meter dik opgebracht als voorbelasting. Die voorbelasting is benodigd om het samendrukken van de grond te versnellen.

Een klein deel van het aangevoerde zand bestaat uit ‘flugsand’. Dit bruine zand wijkt af van het grijzere IJsselmeerzand en is van vulkanische oorsprong, waardoor bepaalde eigenschappen uitermate geschikt zijn om voormalige sloten mee te dempen. De sloten op het Holenkwartierterrein zijn in een eerder stadium al uitgebaggerd, leeggepompt en ruimer gemaakt. Op de plekken waar sloten hebben gelegen, komt straks dus een halve meter zand extra. Om het hele terrein gelijkmatig in te klinken, wordt het gecheckt met speciale bakens en peilbuizen.

Ondertussen worden vóór de zomer van 2020 de voormalige fabrieksgebouwen uit 1970 en 1980 door Van der Bel gesloopt. De oude gebouwen uit 1960 (twee hallen en het ketelhuis) en de kantoorgebouwen aan de kant van de Holenweg blijven bestaan en krijgen een nieuwe functie.

Half augustus wordt het zand van fase 1 verplaatst naar het terrein van fase 2 (rond de oude fabrieksgebouwen) om ‘hergebruikt’ te worden als voorbelasting. Naar verwachting start in september de bouw van de eerste 36 woningen in fase 1a. Het totale plan Holenkwartier omvat 400 woningen en is naar verwachting binnen 5 jaar klaar.

Bron: Noordhollands Dagblad – Lees het hele artikel hier

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2